joi, 11 noiembrie 2010

"Icoana pe sticlă - punte peste spaţiu şi timp" (Expoziţia din 07.11.2010)

Duminică, 07.11.2010, cu ocazia hramului Bisericii "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Bughea de Jos, a avut loc şi prima expoziţie a proiectului educaţional "Icoana pe sticlă - punte peste spaţiu şi timp". Cele 21 de icoane  expuse au fost realizate de copiii din Bughea de Jos, sub îndrumarea dnei. învăţătoare Năstase Bianca şi cu sprijinul Pr. Ovidiu-Mihail Coşerea. Pe 20 noiembrie 2010, cu spijinul d-lui primar al comunei Gura Vitioarei, Gheorghe Tirifon, va avea loc o excursie de documentare la Muzeul Ţăranului Român şi la Muzeul Satului, unde copiii vor putea să vadă icoane pe sticlă realizate de pictori profesionişti. Următoarea expoziţie va fi cu vânzare la Biserica "Sf. Ciprian" Zlătari din Bucureşti, în decembrie 2010, avându-l ca partener pe Pr. Florin Constantin.
Cei care vor să ne ajute cu necesarul de materiale pentru a începe o nouă serie de icoane, pentru noua expoziţia din aprilie 2011, sunt aşteptaţi să ne contacteze.
Mulţumim lui Dumnezeu pentru tot ce am realizat şi nădăjduim că pe viitor expoziţiile vor fi din ce în ce mai înfloritoare. Mulţumim şi celor care ne-au ajutat la confecţionarea ramelor icoanelor: Ion, Cătălin, Ion şi Bogdan.
Mai jos sunt icoanele expuse şi protagoniştii proiectului: Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu